Novosti

Javni poziv za sudjelovanje u postupku savjetovanja s javnošću u donošenju općeg akta – ODLUKA O VODNOM REDARSTVU

Moslavina d.o.o. za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju, Kutina namjerava uputiti Skupštini društva prijedlog Odluke o vodnom redarstvu. Pozivamo zainteresiranu javnost na sudjelovanje u savjetovanju s javnošću prilikom donošenja ove odluke na način da svoje primjedbe, sugestije i mišljenja pošalju najkasnije do 16.10.2020. godine, putem obrasca za sudjelovanje u savjetovanju, na mail adresu info@moslavina-kutina.hr ili na adresu: Moslavina d.o.o., Školska ulica 4, 44320 Kutina.    - poveznica na savjetovanje s javnošću

Potpisani ugovori o izvođenju radova na Agolemarciji Kutina vrijedni više od 185 milijuna kuna sufinancirani bespovratnim sredstvima EU

U utorak, 28. srpnja, u Kutini su, u Hotelu Kutina, uz poštovanje svih epidemioloških preporuka, svečano potpisani ugovori s izvođačima radova na rekonstrukciji i izgradnji sustava javne vodoopskrbe VS Moslavačka Posavina i radova na rekonstrukciji i izgradnji sustava javne vodoopskrbe aglomeracije Kutina. Potpisivanjem ugovora službeno su, a nakon dugotrajnih i složenih otvorenih postupaka javne nabave, započeli radovi na poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina. Vrijednosti potpisanih ugovora iznose 185.572.763,26 HRK,  a odnose se na ugovor za Rekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe VS Moslavačka Posavina u iznosu od 76.237.089,04 HRK koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila tvrtka AQUATERM d.o.o. iz Karlovca čija je ponuda ocijenjena kao ekonomski najpovoljnija ponuda, te ugovor za Rekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe aglomeracija Kutina I u iznosu od 109.335.674, 22 HRK koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila Zajednica ponuditelja ELEKTROCENTAR PETEK d.o.o.  iz Ivanić Grada  VODOPRIVREDA NOVSKA d.o.o. iz Novske.  Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta.

Blagajna ponovo počinje s radom od 11.05.2020.

Obaviještavamo cijenjene potrošače da od ponedjeljka, 11.05.2020.g, Blagajna ponovo počinje sa radom. Radno vrijeme blagajne je pon-pet, 7:30-14:30. Blagajna radi u novom prostoru u upravnoj zgradi Moslavine d.o.o (Školska 4, Kutina) te ima zaseban bočni ulaz s lijeve strane zgrade stoga molim da ukoliko dolazite platiti račun da ne ulazite na glavni ulaz jer kroz isti nećete moći pristupiti blagajni. Molimo da se prilikom čekanja u redu pridržavate preporučenog razmaka od 2m.

OBAVIJEST VLASNICIMA OBRTA, MIKRO I MALIH PODUZEĆA

Obavještamo vlasnike obrta, mikro i malih poduzeća, za koje vrijedi zabrana rada, kako Moslavina d.o.o., otpisuje naplatu fiksnog dijela troškova vodnih usluga za vrijeme trajanja zabrane rada počevši od 01. travnja 2020. godine, sukladno odluci Skupštine društva.

Oslobađanje troškova fiksnog dijela odnosi se na obrte, mikro i mala poduzeća koja su, uslijed mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, bila zatvorena, te njihova potrošnja vode nije prelazila količinu potrebnu za osnovno održavanje prostora (do 1 m3).

Molimo vlasnike da nakon primitka računa Moslavine d.o.o. podnesu Zahtjev za oslobađanje plaćanja fiksnog dijela troškova vodnih usluga.

OBAVIJEST O OČITAVANJU VODOMJERA

Zbog uvođenja posebnih mjera na nacionalnoj razini prouzrokovanih pojavom korona virusa, a u cilju sprječavanja njegovog širenja, ovim putem obavještavamo sve korisnike vodnih usluga Moslavine d.o.o. da će Moslavina d.o.o. za period od 01.04. do 30.04.2020. godine vršiti obračun potrošnje vode temeljem dojave građana o stanju vodomjera.

Ukoliko korisnici ne dostave stvarno stanje potrošnje vode, za obračun potrošnje vode uzimat će se tromjesečni prosjek potrošnje vode.

Svi korisnici koji žele obračun temeljem stvarnog stanja potrošnje vode mole se da samostalno očitaju stanje vodomjera i dostave nam ga najkasnije do 03.05.2020. godine.

SRETAN USKRS

Želimo vam da praznik Kristovog uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i Božjim blagoslovom. Svojom žrtvom za sve ljude, Krist nam je poručio da svjetlo uvijek pobijedi tamu, da dobro pobijedi zlo i da je istina jača od svake laži.

Sretan Uskrs žele vam djelatnici Moslavine d.o.o.

OGRANIČENJE ZAPRIMANJA POSJETA

Prema preporuci stožera Civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije, molimo Vas da što veći dio komunikacije prema Moslavini d.o.o. obavljate telefonskim putem ili putem elektroničke pošte, a svoj dolazak u prostorije Moslavine d.o.o. ograničite na iznimne situacije. Iako će svi  djelatnici Moslavine d.o.o. svoje poslove obavljati po uobičajenom  radnom vremenu cilj nam je smanjiti osobne kontakte, a sve za dobrobit svih nas. S ciljem sprečavanja širenja zaraze apeliramo na građane da budu posebno oprezni i pridržavaju se svih mjera prevencije.

Kontakti  

POBOLJŠANJE VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJE KUTINA

Dana 31.10.2019. godine potpisan je ugovor za USLUGE NADZORA NAD PROVOĐENJEM EU PROJEKTA „POBOLJŠANJE VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJE KUTINA“.
Nadzor će se provoditi u skladu s FIDIC uvjetima ugovora za Postrojenja i projektiranje i građenje (FIDIC Žuta knjiga – Aktivnosti B) te FIDIC uvjetima ugovora o građenju (FIDIC Crvena knjiga – Aktivnosti A).
Usluga nadzora je sastavni dio projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ koji je jedan od najvrjednijih projekata Moslavine d.o.o. čija je ukupna vrijednost 488 milijuna kuna, a realizira se sufinanciranjem iz EU fondova, nacionalnih sredstava i sredstava jedinica lokalne samouprave.

SVEČANO POTPISANI UGOVORI O FINANCIRANJU PROJEKATA U VISINI 2 MIL. KN

Direktor Moslavine d.o.o., mr. Mijo Šepak, u četvrtak je, 18. srpnja 2019. godine, u Ministarstvu poljoprivrede svečano potpisao Ugovore o financiranju za tip operacije 7.2.1. - “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ u provedbi mjere M07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je Natječaj u srpnju 2018. godine kojim je prijaviteljima omogućio ostvarenje ukupnog iznosa raspoloživih sredstava javne potpore u iznosu od 200 milijuna kuna.
Tvrtka Moslavina d.o.o. na natječaj je dostavila zahtjeve za potporu za dva projekta, „Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga“ i „Izvođenje radova na izgradnji CS „Mala Ludina“ s priključnim cjevovodima“ te za oba ostvarila pravo mogućnosti financiranja s intenzitetom potpore u visini 100% vrijednosti projekta.
Projektom „Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga“ s ukupnom vrijednosti od 701.687,50 kuna, od čega prihvatljivi trošak iznosi 539.350,00 kuna, koji je od strane APPRRR financiran u 100%-tnom iznosu, izgradit će se 349 metara cjevovoda javne vodoopskrbe od materijala PEHD DN110, uključujući kućne priključke.
Projektom „Izvođenje radova na izgradnji CS „Mala Ludina“ s priključnim cjevovodima“ s ukupnom vrijednosti projekta od 1.774.312,50 kuna, od čega prihvatljivi trošak iznosi 1.385.050,00 kuna, koji je od strane APPRRR financiran u 100%-tnom iznosu, izgradit će se crpna stanica zajedno s priključnim cjevovodom duljine 278 metara od materijala PEHD DN150.

POTPISANI UGOVOR O SUFINANCIRANJU I DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA AGLOMERACIJU KUTINA

U kutinskoj gradskoj vijećnici potpisani su izuzetni vrijedni ugovori za Moslavina d.o.o. i građane na našem distributivnom području. Riječ je o projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“, jednom od najvrjednijih projekata Moslavina d.o.o. čija je ukupna vrijednost 488 milijuna kuna, a realizira se sufinanciranjem iz EU fondova, nacionalnih sredstava i sredstava jedinica lokalne samouprave. Ugovor o sufinanciranju projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za provedbu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.