Novosti
Aglomeracija

300. potpisnik Ugovora o priključku na Europski projekt Aglomeracije Kutina

Danas smo obilježili značajan trenutak za projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" potpisivanjem ugovora o priključku na vodoopskrbu 300. korisnika u 2024. godini! To predstavlja važan korak naprijed u provedbi projekta, koji je već ostvario 340 priključaka u 2022. i 2023. godini.

Direktor Moslavine d.o.o. u Hrvatskim vodama na potpisivanju Ugovora o privremenom sufinanciranju...16.04.2024.

Direktor Moslavine d.o.o., Mijo Šepak pozvan je 16.04.2024. godine u Hrvatske vode na potpisivanje Ugovora o privremenom sufinanciranju kao i dodatku Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za vodno-komunalne projekte odobrene u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a čiji se nastavak provedbe nakon razdoblja prihvatljivosti planira završiti nacionalnim sredstvima.

Povodom Svjetskog dana voda Moslavina d.o.o. ugostila je vrtićance i posjetila učenike 3. razreda OŠ Vladimira Vidrića

Povodom Svjetskog dana voda Moslavina d.o.o. ugostila je vrtićance i posjetila učenike 3. razreda OŠ Vladimira Vidrića

 

Danas, već 31. godinu za redom, obilježavamo Svjetski dan voda, s ciljem ukazivanja na važnost vode za ljudsku potrošnju.

Moslavina d.o.o., tvrtka za javnu vodoopskrbu i odvodnju, je povodom obilježavanja tog dana, u svojim prostorijama ugostila grupu malih vrtićanaca – mlađa A skupina, objekta „Neven“. Vrtićance smo kroz druženje, igru i nekoliko pokusa upoznali s nekim od svojstava vode.

 

 

Nekoliko djelatnika tvrtke također je i posjetilo učenike 3. razreda OŠ Vladimira Vidrića. Uz zanimljivu prezentaciju i praktični prikaz procesa pročišćavanja vode, organiziran je i kratak kviz kojim smo provjerili saznanja učenika o važnosti vode.

Prezentacijom naše djelatnosti stavili smo naglasak na važnost osiguranja vode za budućnost, jer osigurati vodu za budućnost znači osigurati budućnost ljudi, u neodvojivom spoju čovjeka i najvažnijeg resursa na Zemlji, a to je pitka voda.

 

Svjetski dan voda 2024.

Danas, već 31. godinu za redom, obilježavamo Svjetski dan voda, s ciljem ukazivanja na važnost vode za ljudsku potrošnju.

Ideja za međunarodni dan voda nastala je 1992. godine u Rio de Janeiru na prijedlog UN-ove konferencije o okolišu i razvoju. Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju te je prvi Svjetski dan voda obilježen 22. ožujka 1993. godine

 

Ove godine Svjetski dan voda nosi poruku „Voda za mir“ kojom se želi podići svijest o sve većim problemima vezanim uz pristup pitkoj vodi kojeg nema gotovo trećina svjetskog stanovništva te dati naglasak na ključnu ulogu koju voda igra u stabilnosti i prosperitetu svijeta.