Novosti

POTPISANI UGOVOR O SUFINANCIRANJU I DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA AGLOMERACIJU KUTINA

U kutinskoj gradskoj vijećnici potpisani su izuzetni vrijedni ugovori za Moslavina d.o.o. i građane na našem distributivnom području. Riječ je o projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“, jednom od najvrjednijih projekata Moslavina d.o.o. čija je ukupna vrijednost 488 milijuna kuna, a realizira se sufinanciranjem iz EU fondova, nacionalnih sredstava i sredstava jedinica lokalne samouprave. Ugovor o sufinanciranju projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz EU fondova za provedbu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ potpisali su ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. održao je kratku prezentaciju projekta koji obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe na području grada Kutine i širem području koje je trenutno korisnik usluga čiji je pružatelj tvrtka Moslavina d.o.o., a planirani Projekt uključuje: 
– izgradnju 49.588 m i rekonstrukciju 28.814 m cjevovoda vodoopskrbe, 
– izgradnju uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik II 
– izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje: izgradnju 38.268 m i rekonstrukciju 13.339 m kanalizacijskih kolektora,
 – nadogradnju UPOV-a Kutina 23 000 ES na III. stupanj pročišćavanja. 


„Na radost i zadovoljstvo građana uspješno ste uspjeli pokriti sve komponente iz vodno - komunalne tematike. Realizacija ovog projekta rezultirati će s mogućnošću priključenja gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na priključenje sustava za odvodnju zajedno sa poslovnim subjektima. Uvjeren sam da smo zajednički napravili jedan uspješan i dobar posao“, istaknuo je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda uz zahvalu na dobroj suradnji s gradonačelnikom Zlatkom Babićem i s djelatnicima Hrvatskih voda.

„Ovim potpisom ugovora odobrili smo sredstva za projekt aglomeracije Kutina koji sam po sebi predstavlja veliku stvar u kontekstu radova koji slijede već početkom slijedeće godine po dovršenju natječaja za izvođenje radova“, poručio je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te dodao da će po završetku realizacije projekta mogućnost priključenja na sustav javne odvodnje biti povećana daleko iznad prosjeka Republike Hrvatske. „Ovako koncipirani projekti nose povećanje životnog standarda i kvalitetu života građana na području SMŽ što posebno veseli i može služiti kao ogledni primjer za projekte aglomeracije na području Republike Hrvatske, jer dokazuju  da se sustavno brine o svim prigradskim naseljima i takva nam rješenja trebaju na čitavom teritoriju državne razine“, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je istaknuo važnost projekta čijom će realizacijom standard građana itekako porasti.

„Mi ćemo kao jedinica lokalne samouprave dati sve od sebe da koordiniramo tijek realizacije samog projekta kako bi rezultirao izuzetnom kvalitetom i u propisanom roku te da u Republici Hrvatskoj budemo primjer dobrog vođenja tehnički složenog projekta kao što je aglomeracija Kutina težak gotovo pola milijarde kuna“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić te dodao da je ovo, uz izgradnju Petrokemije najveći projekt koji se realizirao na području Grada Kutine.

Preneseno djelomično sa www.kutina.hr