Iz medijaMediji

Aglomeracija Kutina - potpisani ugovori s izvođačima radova vrijedni više od 180 milijuna kuna

Preuzeto sa radiomoslavina.hr gdje možete članak vidjeti u potpunosti.

U Kutini je danas održana prva konferencija za medije projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina“ . Ova je konferencija održana u prostoru Hotela Kutina u povodu potpisivanja prvih ključnih ugovora o radovima vrijednih više od 185 milijuna kuna (bez PDV-a) s odabranim ponuditeljima.


Ukupna vrijednost projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” iznosi 488 414 656 kuna (s PDV-om), od čega prihvatljivi troškovi iznose 390 731 724 kune. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstva iz Kohezijskog fonda za projekt iznosi 262 967 282 kune.

Više je rekao direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

Projekt se provodi u naseljima: Repušnica, Kutina, Ciglenica, Kutinska Slatina, Šartovac, Husain, Batina, Ilova, Mikleuška, Gojlo, Zbjegovača, Banova Jaruga, Međurić, Jamarice, Janja Lipa, Šartovac, Brinjani i Stupovača, a posebno se tome veseli gradonačelnik Zlatko Babić.


Potpisivanju ovog važnog ugovora nazočio je i predstavnik Hrvatskih voda Đino Zmijarević.


Projekt je pohvalila i pomoćnica ministra gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos.


Konfereciji je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je naglasio da je voda, uz struju i cestu, najvažnija stvar za život, te kako će stanovnici ruralnih naselja s priključkom na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu sada imati puno kvalitetniji život.


Vrijednosti ugovora koji su danas potpisani iznose 185.572.763,26 kuna. Jedan se ugovor odnosi naRekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe VS Moslavačka Posavina u iznosu od 76.237.089,04 kuna koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila tvrtka AQUATERM d.o.o. iz Karlovca, a drugi ugovor za Rekonstrukciju i izgradnju sustava javne vodoopskrbe aglomeracija Kutina I u iznosu od 109.335.674, 22 kuna koji je u otvorenom postupku javne nabave dobila Zajednica ponuditelja ELEKTROCENTAR PETEK d.o.o. iz Ivanić Grada i VODOPRIVREDA NOVSKA d.o.o. iz Novske.


Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta.
Preuzeto sa radiomoslavina.hr gdje možete članak vidjeti u potpunosti.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fondaPosredničko tijelo razine 1 MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA gospodarstvo.gov.hr
Posredničko tijelo razine 2 HRVATSKE VODE www.voda.hr
EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI www.strukturnifondovi.hr