Novosti
Aglomeracija

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak obišli radove u centru Kutine

Radovi u projektu Aglomeracije Kutina ne odvijaju se samo u prigradskim, nego i u gradskim naseljima. Ovih dana su u punom tijeku radovi u Ulici Varianis, Matije Gupca i Brdovitoj. U Ulici Varianis radovi na kanalizaciji su započeli početkom studenog 2021. godine te su trenutno u fazi provođenja završnih radova (izvodi se tlačno ispitivanje, CCTV snimanje robot kamerom…). Navedenim radovima bit će izgrađena kanalizacija ukupne duljine 278 m s ukupno osam priključaka na kanalizacijski cjevovod.

 

U Ulici Matije Gupca radovi su započeli krajem siječnja 2021. godine te se kraj radova očekuje krajem proljeća ove godine gdje će biti izgrađen vodovod duljine 1023 m s 94 priključka.

 

Početkom ožujka započeli su i radovi na kanalizaciji u Brdovitoj ulici čiji se završetak očekuje krajem proljeća ove godine te će stanovnici spomenute Ulice dobiti kanalizaciju duljine 819 m s 29 priključaka.

 

U društvu direktora Moslavine d.o.o. Mije Šepaka, pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića i suradnika, gradonačelnik Zlatko Babić obišao je radove koji napreduju u skladu s vremenom. Nakon dovršetka projekta Aglomeracije uvelike će se poboljšati kvaliteta života u Kutini te će se 5000 ljudi moći priključiti na vodovod te 4500 na kanalizaciju.