Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

POBOLJŠANJE VODNO-KOMUNALNE INFRASTRUKTURE AGLOMERACIJE KUTINA

Tvrtka Moslavina d.o.o., pružatelj usluge javne vodoopskrbe i odvodnje na području Grada Kutine, Grada Popovače te Općine Velika Ludina, dobila je poziv za prijavu na natječaj "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" od strane Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Natječaj je otvoren 18.2.2019. godine, a primjenjuje se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. kojim se provodi kohezijska politika Europske unije i doprinosi cilju poticanja gospodarske konkurentnosti, podršci usklađivanju sa stečevinom EU vezanom uz ekološka pitanja i ulaganje u infrastrukturu.

Projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava javne vodoopskrbe na području grada Kutine i širem području koje je trenutno korisnik usluga čiji je pružatelj tvrtka Moslavina d.o.o., a planirani Projekt uključuje:

  • izgradnju 49 588 m i rekonstrukciju 28 814 m cjevovoda vodoopskrbe,
  • izgradnju uređaja za kondicioniranje pitke vode Ravnik II
  • izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje: izgradnju 38 268 m i rekonstrukciju 13 339 m kanalizacijskih kolektora,
  • nadogradnju UPOV-a Kutina 23 000 ES, III. stupnja pročišćavanja, s anaerobnom digestijom mulja, kogeneracijskim postrojenjem i solarnim sušenjem mulja.

Ukupna vrijednost ovog Projekta, kojim bi se omogućila značajna modernizacija cijelog sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, iznosi 390.731.724,90 HRK, od čega vrijednost bespovratnih sredstava koja bi se za Projekt iskoristila iz Kohezijskog fonda EU iznosi 262.967.282,54 HRK.

Realizacijom ovog, do sada najvećeg projekta, tvrtka Moslavina d.o.o. učinila bi svoju uslugu dostupnom prema više od 95% stanovnika u većini naselja na svom distributivnom području do 2022. godine. Moslavina d.o.o. do sada je samostalno uspješno dovršila nekoliko projekata koji su sufinancirani sredstvima iz EU u programskom razdoblju 2007.-2013.: Magistralni vodovod Kutina - Lipovljani i Vodospremnik i crpna stanica Torovi, Sanitarno fekalna kanalizacija u Zagrebačkoj ulici u Voloderu te Kanalizacijski cjevovod u Ulici Repušnička lipa u Repušnici, čime je tvrtka dokazala da je dorasla vođenju i provedbi projekata s još većim obuhvatom.

 

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login