NovostiAglomeracija

Gradonačelnik Zlatko Babić u obilasku radova na projektu Aglomeracije u Ilovoj

Preuzeto s kutina.hr 

U utorak su gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak i predsjednik VMO Ilova Dražen Ferić obišli radove na projektu Aglomeracije u Ilovoj. Samim projektom u naselju će biti izgrađeno 6.480 m vodovoda te 700 m kanalizacije.

Ulice u kojima se radi samo vodovod su: Ulica Vladimira Nazora i braće Perkovića (od nogometnog igrališta do rijeke Ilove) u dužini od 3.300 m, Ulica Vladimira Nazora (od crkve do Bezegove grede, prema Zbjegovači) gdje će biti izrađeno 1.490 m, Ulica braće Perkovića (ulica desno/zapadno prije prelaska rijeke Ilove) sa 220 m vodovoda te Ulica Ljudevita Gaja (nasuprot sjeverno od nogometnog igrališta prema Gojlu) u kojoj se radi na 500 m vodovoda.

Ulice u kojima se provode radovi građenja i vode i kanalizacije su: Ulica Vjekoslava Pavlovića (poslije doma u Ilovi lijevo/istočno) gdje će biti izgrađeno 400 m vodovoda i 300 m kanalizacije i Ulica Ivana Bonaja (prije crkve, lijevo/sjeverno prema Gojlu) u kojoj su radovi na 570 m vodovoda te 400 m kanalizacije.

Djelatnici trenutno obilaze kućanstva u Rudarskoj i Naftaplinskoj (Gojlo) ulici radi utvrđivanja položaja budućih kućnih priključaka, koji bi se trebali početi graditi početkom 2021. godine. Obilazak kućanstava radi utvrđivanja položaja budućih kućnih priključaka nastavit će se kao što se odvijaju i radovi na izgradnji.

"Iznimno mi je drago što radovi u projektu Aglomeracije napreduju u skladu s predviđenim, što je polako vidljiv napredak na nizu gradilišta u našim prigradskim i gradskim naseljima. Poboljšanje kvalitete života uvelike će se unaprijediti realizacijom ovog projekta. Projekt Aglomeracije Kutina najveći je projekt u Kutini nakon izgradnje Petrokemije te me raduje što smo krenuli uvelike u njegovu realizaciju", rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Preuzeto s kutina.hr 

 

 

 

 


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fondaPosredničko tijelo razine 1 MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA gospodarstvo.gov.hr
Posredničko tijelo razine 2 HRVATSKE VODE www.voda.hr
EUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI www.strukturnifondovi.hr