Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

MOSLAVINA DOBILA CERTIFIKAT ISO 22000

Moslavina d.o.o. uz 25 godina proizvodnje pitke vode uvela je i novi standard kvalitete i sigurnosti ISO 22000. Taj prvi međunarodni standard za sigurnost hrane ima osnovu u principima HACCP-a kojeg je Moslavina uvela početkom ove godine i predstavlja njegovu nadogradnju. Certifikat ISO 22000 Moslavini d.o.o. uručen je na svečanosti u Ravniku.

Ravnik.jpg

Moslavina d.o.o. započela je distribuciju vode 1960. godine, a 1983. godine otvoreno je vodocrpilište Ravnik. U 25 godina rada iz zdenaca i u pogonima za obradu vode proizveden je 51 milijun prostornih metara pitke vode koja se distribuira vodovodnom mrežom ukupne dužine 267 km. Vodu iz Ravnika koristi 9340 kućanstava na području grada Kutine, te općina Popovača i Velika Ludina. "Opskrbljenost vodom građana je sada 72%, a u budućnosti želimo da više od 90% građana bude opskrbljenom vodom", istaknuo je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. predstavljajući plan razvoja tvrtke. "Moslavina d.o.o. postala je prepoznatljiva i u budućnosti uz povećanje opskrbljenosti građana želimo se razvijati i širenjem vodovodne mreže, odnosno uobličavanjem regionalnog vodovodnog sustava Moslavačka Posavina. U tijeku su radovi na otvaranju novih izvorišta vode u Osekovu kapaciteta 200 litara vode u sekundi. Vrijednost je tih radova 25 milijuna kn. Naši potrošači i građani sudjeluju u financiranju tih radova i na svojim računima jasno vide gdje se ulaže njihov novac. Ulažemo u razvoj i želimo vodom oprskrbljivati i šire područje, odnosno Križ, Ivanić Grad i Kloštar Ivanić." najavio je Šepak. "Na tragu smo europskih standarda kako u poslovanju tako i u zaštiti voda. Gubitke vode u vodovodnom mjreži sa 42% smanjili smo na 28.7%, a želimo dostići 20%. To će doprinijeti zaštiti vodnih resursa, a isto tako štitimo podzemne tokove i izvorišta.", naglasio je direktor Moslavine d.o.o. zaključujući kako žele raditi na zadovoljstvo građana i potrošača.

Ravnik2.jpg

Gradonačelnik Kutine, Davor Žmegač, čestitao je Moslavini d.o.o. važnu obljetnicu i na poslovnim usjesima. "Moslavina d.o.o. tržišno je orijentirana i konkurentna tvrtka i u Europskom okruženju. Certifikat ISO 22000 zalog je za budućnost. Mi moramo misliti na budućnost i štiti naše prirodne resurse, a u Moslavini d.o.o. svijest o tome visoko je razvijena. Računi koji plaćaju građani za nove izvore vode ulog su u budućnost i jamče sigurno vodoopskrbu.", zaključio je gradonačelnik Žmegač. Moslavini d.o.o. čestitao je i Josip Mišković, načelnik općine Popovača, koja je uz Kutinu i Veliku Ludinu suvlasnik Moslavine d.o.o., te je dodao kako uspješno poslovanje Moslavine d.o.o. jamči i gospodarski razvoj ovog kraja.

Ravnik5.jpg

Hrvatska je četvrta zemlja po zalihama vode. Ipak s vodom i vodenim resursima treba se gospodariti u skladu s održivim razvojem. To određuje i državna Strategija gospodarenja vodom. Ta strategija između ostalog potiče regionalizaciju vodovodnih sustava u čemu je svoju priliku za gospodarski rast prepoznala Moslavini d.o.o.. Također Strategija zabranjuje privatizaciju vodnog i vodoopskrbnog sustava.

Ravnik4.jpg

Moslavina d.o.o. tako će ostati u vlasništvu jedinica lokalne uprave, ali će i dalje uspješno poslovati jer je reorganizirana i dobro pripremljena za tržišno nadmetanje. Ocjena je to suvlasnika i uprave tvrtke, ali i stručnjaka iz državnih institucija koji su sudjelovali na proslavi 25. godina vodocrpilišta Ravnika. S tim se složila i Alina Bećirević iz Certifikatorske kuće SGS koja je naglasila kako su potrošači izrazili veliko zadovoljstvo Moslavinom d.o.o. "Zadovoljstvo potrošača uz sve uvjete važno je za dobivanje certifikata ISO 22000. Moslavina d.o.o. uspješno je nadogradila HACCP i svojim potrošačim jamči sigurnost upravljanja i kvalitete vode.»"

iso_manja.jpg

Preneseno sa: www.kutina.hr

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login