Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

MOSLAVINA d.o.o. DOBILA HACCP CERTIFIKAT

HACCP1.jpgOvaj europski standard jamac je sustava upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda i  predstavlja sustavan pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjenju rizika u prehrani. Sve vodoopskrbne tvrtke u Hrvatskoj ovaj sustav upravljanja sigurnošću hrane moraju uvesti do 1. siječnja 2009.

«Ovaj sustav nismo uveli samo zato što je to naša zakonska obaveza. Uvodeći novi standard vodili smo se potrebama naših korisnika i građana na području Kutine, Popovače i Velike Ludine.» naglasio je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.
Sustav HACCP sigurnošću hrane upravlja u 7 točaka. Usmjeren je, prije svega, na  sprječavanje rizika koji smanjuju sigurnost hrane i pića i primjenjuje se na sve odnosne proizvodne postupke kako bi na tržište bili plasirani higijenski i zdravstveno posve sigurno proizvodi. . Predstavlja sustavnu metodu kontrole svih proizvodnih procesa.
Implementacija sustava HACCP u Moslavinu d.o.o.  zahtjevala je manje promjene i poboljšanja u procesu proizvodnje i distribucije vode. «Dostigli smo jednu razinu i nećemo se zadovoljiti time. Nastavit ćemo realizaciju naših investicija i širenje regionalnog vodoopskrbnog sustava Moslavačka-Posavina, te ćemo naravno unaprijediti i kvalitetu, a to znači da ćemo održati i unaprijediti standard HACCP.», najavio je Mijo Šepak.
U postupku uvođenja novog zdravstvenog standarda provedena je i anketa među potrošačima. Prema tim rezultatima potrošači su zadovoljni kvalitetom vode i usluge, te su Moslavini dali ocjenu višu od hrvatskog prosjeka. Potrošači su nezadovoljni cijenama komunalnih usluga.
HACCP2.jpgDrago Gojić iz certifikatorske kuće SGS zahvalio je na suradnji Moslavini d.o.o., te je izrazio uvjerenje kako će Moslavina d.o.o. bez poteškoća zadržati ovaj certifikat koji se mora obnavljati svake tri godine. Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač naglasio je kako se razvoj svakog grada temelji na njegovim komunalnim tvrtkama i uslugama. «Prije pet godina odlučili smo napraviti rez i zaokret u Moslavini d.o.o. Sada se vide rezultati i zbog toga smo izuzetno zadovoljni jer razina usluge građanima na višoj je razini.» naglasio je gradonačelnik i najavio nove kapitalne investicije u gradu.

Preneseno sa: www.kutina.hr

HACCP certifikat manja.jpg

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login