Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

JAVNA TRIBINA - POPIS I OBRAČUN VODE U ZGRADAMA

prez nova manja.jpgUvidjevši kako postoji veliki broj reklamacija vezanih za zgrade, Moslavina d.o.o. 23.studenog 2006. godine organizirala je prvu u nizu JAVNIH TRIBINA na temu "Problematika vezana za popis i obračun vode u zgradama". Tribinom smo željeli obratiti pažnju na sljedeća 3 područja:
   1. Način popisa i obračuna hladne vode;
   2. Način popisa i obračuna tople vode;
   3. Problematika gubitka vode

Jedan od najvećih problema s kojima se susrećemo prilikom popisa vode je onemogućnen pristup kontrolnim brojilima u stambenim objektima očitatelju vodomjera, što rezultira neobračunatom potrošnjom za isti mjesec. Rezultat toga je obračun iste vode onima koji ne posjeduju kontrolna brojila.

Također postoji problem stanova koji nemaju ugrađeno kontrolno brojilo. Primjerice stanovi zgrade Centar 1 gdje od ukupno 135 stanova, 10 nema kontrolno brojilo za toplu vodu.

Organizacijom tribine smo željeli omogučiti stanarima zgrada da iznesu svoja mišljenja i probleme vezane uz istu tematiku. Raspravom u trajanju od 2 sata dotaknuli smo niz tema pitanjima kao što su: Zašto se ne uvedu u sve stanove kontrolna brojila; kakav je obračun potrošnje vode onih koji nisu dostavili podatke o potrošnji vode; vrijeme popisa kontrolnih brojila od strane očitatelja vodomjera; način obračuna potrošnje po članovima, odnosno 5m3 po članu u domaćinstvu itd.

Osvrnuli smo se i na Zakon o zaštiti potrošača odnosno točki koja navodi kako se potrošnja mora obračunati prema stvarnoj potrošnji, a ne prosijeku u slučaju nedostave stanja kontrolnog brojila.

Na kraju smo s prisutnim stanarima došli do zaključka kako bi veliki dio problema bio riješen da se očitateljima vodomjera omogući pristup kontrolnim brojilima svaki mjesec te da se na neki način mora utjecati na ugradnju kontrolnih brojila u stanovima koji ih trenutno ne posjeduju.

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login