Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

MOSLAVINA D.O.O. POTPISALA JE SPORAZUM O OPROSTU DUGOVA POTROŠAČIMA

Moslavina d.o.o. potpisala je Sporazum sa Vladom RH o oprostu dugova potrošačima odlukom Skupštine Moslavine d.o.o. koju čine suvlasnici: Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina. Ovom mjerom želi se pomoći skupini građana koja je socijalno najugroženija tako da im se otpiše/otpusti dio duga radi kojeg se provodi ovrha na njihovim novčanim sredstvima. Mjerom su obuhvaćeni dugovi građana kojima su računi blokirani 360 dana i dulje, koji na dan 30. rujna 2014. imaju dug do 10 tisuća kn te ispunjavaju jedan od dva kriterija.  Kriterij A – osobe koje ostvaruju pravo na jednu od naknada iz sustava socijalne skrbi; Kriterij B – osobe koja u posljednja tri mjeseca ostvaruju prosječna mjesečna primanja do 2.500 kn za samca, odnosno 1.250 kn po članu kućanstva i nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive i nemaju drugu imovinu koju bi mogli koristiti ili prodati. Zahtjev za otpust/oprost duga podnosi dužnik predajom Zahtjeva za otpust/otpis duga u Moslavini d.o.o., nakon što je ispunio sve propisane uvjete određene Sporazumom i Protokolom koji je odredila Vlada RH. U roku 15 dana od zaprimanja Zahtjeva Moslavina d.o.o. će dužniku odgovoriti na Zahtjev za otpust/otpis duga. Kada vjerovnik (Moslavina d.o.o.) odobri Zahtjev za otpust/otpis duga o svojoj će odluci obavijestiti Finu. Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za otpust/otpis dugova Moslavini d.o.o. ističe 30. lipnja ove godine.

UPUTE DUŽNICIMA – HODOGRAM 
(dužnici po kriterijima A i B):
 
1. KORAK – Provjera duga u Fini Dužnik na internetskoj stranici Fine (www.fina.hr) ili osobno u Poslovnici Fine (u Kutini, ul. Hrvatskih branitelja 4) može provjeriti je li na popisu dužnika koji može podnijeti Zahtjev za otpis duga. Ako se građanin nalazi na popisu dužnika te ako se dio ili cjelokupni dug odnosi na obvezu prema Moslavini d.o.o. uz predočenje osobne iskaznice treba zatražiti ispis Pregleda duga u Fininoj poslovnici. 

2. KORAK – prikupljanje potrebne dokumentacije Ukoliko je građanin na popisu dužnika može podnijeti Zahtjev za otpis duga Moslavini d.o.o. (zadovoljen 1. korak). Potrebni dokumenti koje trebaju imati dužnici za vodu Moslavine d.o.o.: 
Ispunjen Zahtjev za otpust/otpis duga, obrazac se može preuzeti sa internetske stranice Fine i u poslovnicama Fine. 
Ispis pregleda duga dobiven iz Fine ili ovlaštenih centara za socijalnu skrb 
Potvrda o priznavanja prava za zajamčenu naknadu iz sustava socijalne skrbi ( samo dužnici po kriteriju A) 
Potvrdu općinskog suda o vlasništvu nekretnina (samo dužnici po kriteriju B) 

3. KORAK dostavljanje Zahtjeva za otpust/otpis duga odnosno odgodu ovrhe Dužnik do-stavlja Moslavini d.o.o. popunjeni Zahtjev (obrazac iz Fine) sa ostalom dokumentacijom.

Krajnji rok za podnošenje Zahtjeva za otpust/otpis dugova Moslavini d.o.o. ističe 30. lipnja ove godine. 
Sve dodatne informacije i pojašnjenja dužnici mogu potražiti: na internetskoj stranici www.fina.hr, na adresi e-pošte registar.duga@fina.hr, na info telefon 0800 0080,m u poslovnicama Fine i u prostorijama Moslavine d.o.o.
 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login