Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

22. OŽUJKA – SVJETSKI DAN VODA

Voda i održivi razvoj tema je ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana voda, 22. ožujka. Voda znači život. Zato je djelatnost Moslavine d.o.o. izuzetno važna za ljude i lokalnu zajednicu. U tom zahtjevnom zadatku Moslavina d.o.o. posebno vodi brigu o svim aspektima na kojem naglasak stavlja i UN u programu obilježavanja Dana voda.

Voda je priroda. Opstanak eko sistema, šuma, močvara, ravnica ovise o vodi i njenom pravilnom kruženju. Voda je obnovljivi prirodni resurs. Moslavina d.o.o. u crpljenju i distribuciji vode po-svedena je tome da ne naruši prirodnu ravnotežu u korištenju prirodnih izvora vode u skladu s održivim razvojem.

Voda je zdravlje. Ljudski organizam bez hrane može izdržati tjednima, ali bez vode samo jedan dan. Voda je esencijalna i za ljudsko zdravlje. Koliko je samo važno za zaštitu zdravlja važno redovi-to pranje ruku? Toliko je za zdravlje važno i redovito konzumiranje kvalitetne vode. Prošle i ove godine brojni su bunari zamućeni i voda iz njih nije zdrava. Voda iz gradskog vodovoda uvijek je zdravstveno ispravna.

Voda je industrija. Za izradu svakog industrijskog proizvoda potrebna je voda. U poslovnim zonama u Kutini, Popovači i Velikoj Ludini investitori prvo pitaju za vodovodnu mrežu. Moslavina d.o.o. svojim projektima odgovara i zahtjevima gospodarskog razvoja lokalne zajednice.

Voda je hrana. Bez vode nema proizvodnje hrane. Za proizvodnju dva od-reska potrebno je 15000 l vode. Zato je od velike vrijednost raširenost vodoopskrbne mreže u ruralnim područjima za opskrbu vodom OPG-a i poljoprivrednika.

Voda je jednakost. Svatko ima pravo na pitku vodu. Zato je cilj Moslavine d.o.o. u svim naseljima na distributivnom području omogućiti opskrbu vodom iz javnog vodovoda. To de uz ostvarenje prava na vodu omogućiti i iskorištenje potencijala za ravnomjerni razvoj svih područja.

Moslavina d.o.o. spremna je odgovoriti novim izazovima, rekao je mr. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. „Voda je najvažniji resurs na zemlji. Mi ne odustajemo od naše misije i vizije. Naša je misija postati regionalni distributer vode, a naša je vizija; voda za budućnost. Osigurati vodu za budućnost znači osigurati budućnost ljudi u spoju sa najvažnijim resursom na zemlji, vodom.“

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login