Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

POVEĆAVA SE NAKNADA ZA KORIŠTENJE VODA

Naknada za korištenje vode od prvog travnja Uredbom Vlade RH povećava se sa 1,35 kn/m3 na 2,85 kn/ m3. Prihod od ove naknade prihod je Hrvatskih voda. Distributeri vode, odnosno Moslavina d.o.o., za Hrvatske vode obavljaju naplatu naknade i prihod uplaćuju državnom poduzeću. Ostale stavke u mjesečnom računu ostaju nepromijenjene: fiksni i varijabilni dio vodnih usluga vodo-opskrbe, sakupljanja i pročišćavanja otpadnih voda te naknade za razvoj i zaštitu voda.

Procijenjeno je kako će Hrvatske vode povećanjem naknade za korištenje voda godišnje prikupiti približno 360 milijuna kn više. Tim de se novcem sufinancirati veliki projekti u vodnom gospodarstvu, u skladu s obvezama koje je Hrvatska preuzela ulaskom u EU.

Hrvatska do 2023. sustavima javne vodoopskrbe i odvodnje mora pokriti gotovo cijelo naseljeno područje u državi. U vodno gospodarstvo planira se investirati oko 34 milijarde kuna.

Sva naselja s više od 2.000 stanovnika do 2023. morat de imati sustav kanalizacije i uređaje za pročišćavanje. Sva naselja veda od 50 stanovnika do 2021. moraju imati zdravstveno ispravnu i kontroliranu vodu, odnosno javni vodovod. Hrvatska je obavezna odraditi ukupno 300 projekata u području vodoopskrbe i odvodnje kako bi dostigla standarde EU.

4,5 milijarde eura procijenjena je vrijednost svih tih investicija. Iz Fondova EU dobilo bi se oko 3 mlrd. eura. Hrvatska, odnosno Hrvatske vode i jedinice lokalne samouprave, u sufinanciranju projekata sudjelovala bi sa 30% ili oko 1,5 mlrd. eura. To je razlog zašto je Vlada RH povećala naknadu za korištenje voda.

Moslavina d.o.o. spremna je za korištenje fondova EU. Pripremljeni su brojni projekti rekonstrukcije starih i gradnje novih vodovoda i kanalizacija na cijelom distributivnom području Moslavine d.o.o.. Završetak magistralnog vodovoda Moslavačka Posavina čiji je nositelj Moslavina d.o.o. Hrvatske vode planiraju financirati iz EU fondova. 
300-tinjak milijuna kn procijenjena je vrijednost projekta Moslavine d.o.o. spremnih za sufinanciranje iz fondova EU, a ostvarit de se u suradnji s Hrvatskim vodama i jedinicama lokalne samouprave.
 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login