Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

MEĐUNARODNI DAN VODA - 22. OŽUJKA

mala_pipa.jpgVoda i sigurnost hrane moto je pod kojim se ove godine u Hrvatskoj i svijetu obilježava svjetski Dan voda – 22. Ožujka. Moslavina d.o.o. distributer vode za područje Grada Kutine, Općine Popovača i Općine Velika Ludina vodu proizvodi i distribuira prema strogim standardima sustava HACCP za sigurnosti vode i hrane. Od velike je važnosti za sigurnost voda i hrane pročišćavanje otpadnih voda.

Izvorišta vode u Ravniku Moslavine d.o.o. omogućuju opskrbu dovoljnim količinama zdrave pitke vode za trenutnih 10.168 potrošača. Godišnje se građanima i gospodarstvu isporuči oko 1,4 mil. m3 vode na distributivnom području Grada Kutine, Općine Popovača i Općine Velika Ludina.

P6300664_mala.jpgVoda je obnovljivi resurs, ali samo ograničena količina pitke vode može biti iskorištena u nekom vremenskom razdoblju. Moslavina d.o.o. zato je otvorila novo izvorište vode u Osekovu. Tako je osigurano 200 l/s vode i sigurna opskrba građana u slijedećih 50 godina. Novo crpilište temelj je magistralnog vodovoda Moslavačka Posavina koji će omogućiti opskrbu vodom i održivi razvoj šireg područja od Velike Ludine do Jasenovca.

Zdrava pitka voda iz gradskog vodovoda od izuzetne je važnosti za zdravlje, higijenu i kvalitetu življenja. Jednake je važnosti za zdravlje ljudi, proizvodnju hrane, prehranu životinja i zaštitu prirode pravilno zbrinjavanje otpadnih voda.

mag_vod_mala.jpgU pogonu za mehaničko pročišćavanje otpadnih voda Moslavine d.o.o. u Kutini na godinu se u prosjeku obradi i pročisti od 2 do 2,5 mln. m3 komunalnih otpadnih voda. Naši zahodi, kupaonice, perilice i sudoperi spojeni su na sustav kanalizacije. Nakon pročišćavanja, kanalizacijska voda čista je od kemikalija i bakterija. Ph pročišćene vode je 7,5. Ph pitke vode je od 6,5 do 9,5. Izbistrena voda nakon procesa pročišćavanja se ispušta u lateralni bez štetnog utjecaja na prirodu, vodotoke, tlo i okoliš. Voda život znači. Princip svih stvari je voda, sve dolazi iz vode i sve se pretvara u vodu. Čista voda na izlazu iz uređaja za pročišćavanje može se iskoristiti u gradskim parkovima, sportskim igralištima, njivama i vrtovima.

prelaz.jpgMoslavina d.o.o. nositelj je projektiranja i izgradnje sustava odvodnje i biološkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Aglomeracije Kutina. Izgradnjom biološkog uređaja  za pročišćavanje biti će zadovoljeni budući europski kriteriji za ispuštanje otpadnih voda. Izgradnja sustava i uređaja biti će nominirana za financiranje iz  EU fondova.

Zanimljivosti: koliko  je vode potrebno za proizvodnju hrane (u litrama): kruh (1 šnita) – 40, mlijeko (čaša) – 200, kava (šalica) – 140, jaje – 135, riža (1 kg) – 140, krumpir (1 kom.) – 25, svinjetina (150 g) – 690, piletina (150 g) – 615, pizza – 1216, hamburger – 2400, jabuka—70, čokolada (100 g) – 2400.

2203 voda U7.jpg

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login