Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

EKSTREMNE HLADNOĆE SMRZAVAJU INSTALACIJE

Unatoč ekstremno niskim temperaturama vodoopskrba na distributivnom području Moslavine d.o.o. redovna je. Građani su dosad prijavili brojna puknuća vodovodnih cijevi i vodomjera što su radnici komunalnog poduzeća brzo sanirali. Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. poziva građane i potrošače vode da pregledaju vodovodne instalacije i posebno objekte u kojima se ne boravi stalno kako bi se spriječila moguća puknuća ili sanirala šteta koja je već nastala uslijed pucanja cijevi. "Postoje pokazatelji, a to je noćna potrošnja. U proteklih 48 sata potrošnja u noćnim satima sa 100 m3/h porasla je na 130 m3/h, dakle potrošnja je povećana za 30%. To ukazuje da je došlo do pucanja vodovodnih instalacija kako kod građana na potrošnim mjestima, tako je moguće i pucanje uličnih vodova."

P2103101.jpg 
Renato Beronić, rukovoditelj Profitnog centra proizvodnje i distribucije vode Moslavine d.o.o. uz poziv za provjeru vodovodnih instalacija preporuča i dodatnu zaštitu. "Vodomjeri u vodomjernim oknima dosta su dobro zaštićeni. Dodatno se mogu zaštititi unutarnjom izolacijom, recimo stiroporom od 10 cm. Možda i stijenke okna iznutra izolirati, možda i na okno staviti neki termoizolacijski element. Prostorije u kojima se nalaze vodomjeri i vodovodne instalacije svakako bi trebalo redovno grijati. Dovoljna je jedna noć da se dogodi eksces i da dođe do pucanja vodomjera ili drugih dijelova instalacije."

P2103108.jpg
Jučer i danas dva su najhladnija dana ove zime sa temperaturama koje su se spustile ispod -20 OC pa je tako ova dva dana i najviše prijavljenih šteta, rekao je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. "Mi smo unazad 48 sati imali prijavu pucanja 32 vodomjera i instalacija koje smo uspješno sanirali. Najveći val takvih pucanja i propuštanja očekujemo slijedećeg tjedna kada će doći do zatopljenja. Tada će se pokazati mnoga mjesta na kojima je došlo do pucanja i propuštanja vode. Molim još jednom građane da vode o tome brigu kako bi smanjili svoje troškovi i gubitke vode."

vodomjerit.jpg
Iskustva iz ranijih godina govore kako su nakon zatopljenja radnici mjesec dana sanirali puknuća nastala u razdoblju hladnoća. Zato se potrošačima i građanima preporuča da poslušaju savjete i dodatno zaštite vodovodne instalacije.

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login