Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

50 GODINA U ZAJEDNICI MOSLAVINE d.o.o.


Komunalno poduzeće Kutina osnovano je u studenom 1961. godine kao poduzeće za opskrbu stanovništva pitkom vodom. U zadnjih 50 godina nekoliko je puta mijenjalo svoje ime a ime Moslavina d.o.o. nosi od 1996. godine. Od kapitalnih objekata bez kojih je danas naša djelatnost nezamisliva, 1983. godine dobili smo vlastito crpilište podzemnih voda u Ravniku a kolektor za pročišćavanje otpadnih voda u Kutini u sastavu poduzeća djeluje od 1996. godine. Gradska deponija otvorena je 1977. godine i na njoj je dosad zbrinuto oko pola milijuna kubnih metara komunalnog otpada. 50 godina od osnivanja tvrtka Moslavina d.o.o. završava projekt novih izvorišta vode u Osekovu što je preduvjet za početak ostvarivanja projekta regionalnog vodovoda Moslavačka Posavina. Završena je sanacija gradske deponije koja udovoljava najstrožim standardima zaštite prirode te se svrstava među najbolje gradske deponije u Hrvatskoj.

1611moslavinaU1.jpg

Moslavina d.o.o. 50 je godina u zajednici i tvrtka je građana, naših potrošača i korisnika usluga. U suradnji s građanima razvijali smo se i rasli. Ove godine investirali smo 100 milijuna kn, a od 2003. godine imovina tvrtke, što je imovina naših građana narasla je sa 60 milijuna kn na više od 160 milijuna kn. Istaknuo je to Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. Naglasio je da 50 godina tvrtke obvezuje i dalje na razvoj i poboljšanje usluga na zadovoljstvo građana, te je zahvalio što su te napore prepoznale jedinice lokalne samouprave, Hrvatske vode i Fond za zaštitu okoliša koji su s građanima sudjelovali u financiranju velikih projekata kojih je nositelj Moslavina d.o.o. „Naša je vizija voda za budućnost i okoliš za budućnost. Naša misija je postati regionalni distributer pitke vode, razviti svijest o očuvanju i zaštiti okoliša. Naši ciljevi su sanacija deponije komunalnog otpada, izgraditi pogon za razvrstavanje otpada, regionalni sustav Moslavačka Posavina i pročistač otpadnih voda.“

1611moslavinaU7.jpg

Razvoj tvrtke pratili su i građani koji su sudjelovali u financiranju ovih velikih projekata. Istaknuo je Davor Žmegač, gradonačelnik Kutine na svečanosti obilježavanja 50 godišnjice tvrtke. „S razvojem komunalnog sustava razvijao se i Grad Kutina te Općine Popovača i Velika Ludina kao urbane sredine, ali i naše gospodarstvo jer bez komunalne infrastrukture nema ni razvoja gospodarstva.“, istaknuo je gradonačelnik Kutine te je izrazio zadovoljstvo razinom komunalnih usluga u Kutini.

„Sigurno je da još ima puno prostora za poboljšanje, za bolju kvalitetu, unapređenje. Sigurno je da je ovog trenutka Moslavina d.o.o. jedna od tvrtki koja je najuređenija, najstabilnija i ima najbolje perspektive razvoja. To je snažno jamstvo razvoja Općine Popovača, Općine Velika Ludina i Grada Kutine. Čestitam svima koji su stvorili ovu tvrtku.“ Veliku obljetnicu Moslavine d.o.o. čestitali su Marija Vizner u ime Hrvatskih voda, Ivan Šuker, saborski zastupnik i Jasen Mesić, ministar kulture.

161moslavinaU6.jpg

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login