Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

POTPISANI DOKUMENTI ZA PRIPREMU PROJEKTATA ZA EU FONDOVE

DSC05034.jpgU Hrvatskim vodama su 10. lipnja 2010 potpisani ugovori:
-o financiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije između Hrvatskih voda i 37 komunalnih društava među kojima i Moslavina d.o.o. Kutina, ukupne vrijednosti 220 mil.  kn, koji se u potpunosti financiraju iz sredstava Hrvatskih voda putem Plana upravljanja vodama u 2010. godini.
- o komisiji kojima će komunalna društva ovlastiti Hrvatske vode da u njihovo ime i za njihov račun provedu postupke javne nabave projektno-tehničke dokumentacije. Na ovaj način osigurava se jedinstveni pristup svih pripremnih aktivnosti na svim predloženim projektima, standardiziraju se postupci i obrasci putem kojih će se provoditi i nadzirati priprema projekata, a posebice postupak provođenja javne nabave.

Na ovaj način Hrvatske vode će za potrebe jedinica lokalne samouprave i javnih isporučitelja usluga javne vodoopskrbe i odvodnje osigurati studijsko-projektnu dokumentaciju, sa svrhom da bi jedince lokalne samouprave bile potpuno spreme sudjelovati u aplikaciji za sredstva srukturnih i kohezijskih fondova EU namijenjenih za izgradnju infrastrukture.Ukupna vrijednost investicija na temelju ove studijsko-tehničke dokumentacije procjenjuje se na oko 896. mil EUR-a.

Osiguranjem ovih sredstava i današnjim ugovaranjem planirano je projektiranje 7 regionalnih vodoopskrbnih sustava i to u: Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Sisačko-moslavačkoj županiji, Koprivničko-križevačkoj županiji, istočnom dijelu Zagrebačke županije, regionalni sustav Istočne Slavonije (Vukovarsko-srijemska i Brodsko-posavska županija) te regionalni vodoopskrbni sustav Osijek kojim će biti osigurana sigurna i zdravstveno ispravna vodoopskrba za 312.000 stanovnika toga područja.
U zaštiti voda  planirano je izraditi projektnu dokumentaciju za 29 aglomeracija, odnosno sustava za prikupljanje, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, od ukupno planirane 294 aglomeracije veličine iznad 2000 ES na području Republike Hrvatske.

Na temelju ove tehničke dokumentacije planira se izgraditi ukupno 31 uređaj za pročišćavanje otpadnih voda na koji će se priključiti opterećenje preko 2 milijuna ES.

Preneseno sa: www.voda.hr

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login