Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

22. OŽUJKA - SVJETSKI DAN VODA

WaterRippling.jpgDa li ste znali da iako 70% Zemlje pokriva voda, samo 2,5% je slatka voda. Od toga čak 70% slatke vode zarobljeno je u obliku leda i stalnog snježnog pokrivača na Antarktici i Arktiku dok ostatak većinom čine podzemne vode. Od slatke vode koja se iskorištava, na potrebe kućanstava odlazi samo 8% vode dok se ostatak koristi za navodnjavanje i u industriji.

Danas svaki peti stanovik Zemlje nema pristup zdravstveno ispravnoj vodi. Prema predviđanjima, za 15 godina, čak 1,8 milijuna ljudi živjet će u područjima s apsolutnom nestašicom vode. Ako tome pridodamo procjenu porasta stanovištva  (prema predvišanjima u 2030. Zemlja će imati 8,3 milijadri stanovinika) i sve veću zagađenost vodotoka u koje se svakog dana "zbrinjava" oko 2 milijuna tona otpada, vidljivo je da će problema s opskrbom pitkom vodom biti sve više.

Da bi to spriječili i korisnicima naših usluga pružili sigurniju i kvalitetniju opskrbu pitkom vodom, Moslavina d.o.o uvelike radi na povečanju izvorišta pitke vode i to prvenstveno putem projekta Crpilište Osekovo te bi prve litre vode iz bunara u Osekovu već krajem godine trebale biti puštene u vodooprskbni sustav Grada Kutine i Općina Popovače i Velike Ludine.

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login