Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

SANACIJA REGIONALNOG CJEVOVODA 20.12.2009.

puknuce_PVC_mala.jpgKrajem prošlog tjedna praćenjem bilance vode u distributivnom sustav uočen je manjak vode. Djelatnici distribucije vode su krenuli u traženje mjesta puknuća duž magistralnog cjevovoda u čemu im je pomogao prvi snijeg i niske temperature zraka. Voda je izbila na površinu pokrivenu snijegom i potpuno s nje isprala snijeg, pa je bilo lako uočiti  zeleni travnjak  na bijeloj livadi. Mjesto loma cjevovoda je otkriveno u ranim jutarnjim satima, u nedjelju, 20.12. 2009. godine, 12 kilometara od Kutine, u mjestu Gornji Krivaj, na livadi pokraj jednog voćnjaka. Lom se dogodio na dionici regionalnog PVC cjevovoda Φ 400 u Voloderu koja nije rekonstruirana. Dionica je duga oko 2200 metara i u planu je za rekonstrukciju kvalitetnijim Ductilnim cijevima. Na toj dionici godišnje se događaju 3-4 loma cjevovoda.

Bez vode su ostali potrošači vode Donjeg i Gornjeg Krivaja, Repušnice, jednog dijela Volodera, Gornje i Donje Gračenice, Ciglenice i zapadnog dijela grada Kutine.
Sanacija je započela odmah u nedjelju u 6 h pri temperaturi -16 ºC. Izveli su je djelatnici distribucije vode: M. Perić, D. Ozimec, D. Paluh, T. Križanec, K. Allakaj, S. Bukač i vozač G. Kozić.
Radovi su završeni oko 14 sati, u relativno kratkom roku s obzirom na zimske uvjete i vrlo niske temperature i nakon odzračivanja i ispiranja dijela cjevovoda voda je puštena potrošačima.

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login