Moslavina d.o.o.
Školska ulica 4, Kutina
tel:  044/691-411
fax: 044/691-414
Nalazite se ovdje: NOVOSTI

 

malaISO22000.jpg

SANACIJA DEPONIJE TEČE PO PLANU

Sanacijom deponije u Radićevoj ulici u Kutini koja je započela krajem prošle godine, a trebala završiti do kraja ove godine, komunalni se otpad zbrinjava u skladu sa ekološkim standardima, rečeno je na današnjoj konferenciji za tisak održanoj na samoj deponiji. Projekt je vrijedan više od 32 mln kn, a financira ga Fond za zaštitu okoliša sa 80 posto, te jedinice lokalne samouprave (Grad Kutina, Općina Popovača i Velika Ludina) sa 20 posto. 
sanacija_dep_mala.jpgDirektor Komunalnog poduzeća Moslavine d.o.o. Mijo Šepak nakon završetka izgradnje jugoistočnog deponija (sjeveroistozapadni i sjeveroistočni su pred zatvaranjem) najavio je i plan gradnje čvrstih objekata uz deponiju uključujući i pogon za sortiranje otpada. "Sanacija deponije ide zacrtanim tijekom, a  bit će u funkciji dok se ne sagradi centralna regionalna deponija u Blatuši", rekao je Šepak.
"Kutina u ovaj projekt ulaže značajnih 6 mln kn, ali na taj način rješava dugogodišnji problem zbrinjavanja komunalnog otpada u skladu s ekološkim normama. Sav novac koji građani dobivaju na svojim računima je ovdje utrošen", rekao je na konferenciji kutinski gradonačelnik Davor Žmegač.
Konferenciji su nazočili i projektant i nadzorni inženjer koji su radove ocijenili kvalitetnima, a predsjednik MO u Radićevoj ulici Matija Smuk kazao je kako se smrad s deponije, na koji su se godinama žalili stanovnici Radićeve ulice, sve manje osjeti. Problem su međutim i dalje pojedini susjedi deponije koji su u potrazi za nekim za njih korisnim otpadom, a nikako ne bi smjeli boraviti na tom prostoru.

Preneseno sa www.kutina.hr

 
Povratak
 
DOKUMENTI  

Anketa  
Jeste li spojeni na sustav vodoopskrbe?
Pošalji anketu  Rezultati ankete

Copyright ©  Moslavina d.o.o. :: Stranice izradio OmniAspect d.o.o. :: Login